spot_img
spot_img
spot_img

Primarul din Ilieni a demisionat după ce a pierdut alegerile: „De luni încep o nouă viață!”

Articole similare

Primarul comunei Ilieni, Fodor Imre, a pierdut alegerile și a anunţat că demisionează din funcţie înainte de încheierea mandatului.
Într-o postare video pe pagina sa de Facebook, acesta menţionează că a înţeles mesajul transmis de electorat şi că va demisiona.

Fodor a candidat din partea UDMR și a pierdut în faţa candidatului independent Benkő Árpád-Jenő, susținut de Alianța Maghiară din Transilvania. Până în toamnă, când va fi instalat în funcție noul primar ales, atribuțiile vor fi preluate de viceprimarul comunei.

Contactat de covasna45.ro, Fodor Imre a spus că i se pare firesc să demisioneze, având în vedere că oamenii din comună au decis că nu-l mai vor.

Este o aberație să mai rămâi aceste luni. Oamenii au ales. Există o voință a alegătorilor care trebuie respectată. Vineri avem Consiliu Local în care voi prezenta demisia, iar de luni încep o nouă viață! Nu știu ce voi face, dar în niciun caz nu voi fi șomer. Muncesc zi de zi de la 18 ani”, a declarat Fodor Imre.

Profesor de geografie ca pregătire, Fodor Imre nu ia în calcul revenirea la catedră. Oricum, spune el, noul primar are toate condițiile să continue ce a început el.

Sunt bani rămași, are totul pregătit, poate continua tot ce e început, Are toate posibilitățile să facă”.

Noul primar: „Nu sunt politician, dar pot oferi o alternativă”

Noul primar ales, Benkő Árpád-Jenő, este fermier și a făcut demersuri pentru fermierii din Ilieni, motiv pentru care este perceput ca un om dinamic, care poate transpune la nivel mai mare activitatea de până acum. De altfel, el este administrator al Asociației Crescătorilor de Bovine din Ilieni. Potrivit declarației de avere de pe site-ul Primăriei Ilieni, veniturile sale se compun din salariul de la Asociație, indemnizația de consilier local și vânzarea de produse agricole.

Când și-a lansat candidatura, Benkő a transmis un mesaj foarte clar și pragmatic: „Nu sunt politician, dar pot oferi o alternativă locuitorilor din comuna Ilieni, comparativ cu ce s-a experimentat în anii trecuți”. 700 de localnici au semnat pentru candidatura lui. „A sosit momentul să ne luăm viitorul în propriile mâini”, a spus el, la momentul înscrierii în cursa electorală. Potrivit portalului rezultatevot.ro, Benkő a fost votat de 730 de alegători, iar Fodor Imre de 499. În procente, Benkő a câștigat Primăria Ilieni cu 59,4%.

Foto: Primăria Ilieni

Comuna Ilieni, formată din satele Ilieni, Dobolii de Jos și Sâncraiu, numără puțin peste 2.000 de locuitori. Consiliul local este în acest format din 11 consilieri, din care 7 de la UDMR și 4 (inclusiv noul primar) de la Alianța Maghiară din Transilvania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole