Acasă Sport Atletă din delegația României la Paris 2024, suspendată pentru dopaj

Atletă din delegația României la Paris 2024, suspendată pentru dopaj

0

Florentina Iușco, atletă care trebuia să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Paris, a fost suspendată pentru dopaj, anunță Tribunalul de Arbitraj Sportiv, citat de gsp.ro.

Suspendarea săritoarei în lungime survine în urma unui control de doping de pe 23 aprilie 2023, aceasta ieșind pozitivă la furosemid, un medicament diuretic aflat pe lista AMA/WADA de substanțe interzise.

Atleta va fi suspendată timp de doi ani, începând cu data de 1 februarie 2024. La Paris, acesta urma să participe la săritura în lungime și triplusalt. ANAD (Agenția Națională Anti-Doping) a sancționat-o inițial doar cu mustrare, nefiind considerată vinovată.

Cu suspendarea acesteia, delegația României se micșorează, de la 107 sportivi la 106, precum și numărul sportivilor de la atletism: de la 13 la 12.

„Comitetul Olimpic și Sportiv Român a exclus-o pe atleta Florentina Iusco din Echipa Olimpică a României după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a comunicat suspendarea sportivei pentru dopaj.

Agenția Națională Antidoping (ANAD) a depistat o substanță diuretică suspectă la controlul andidoping – furosemid – și a decis să sancționeze sportiva cu avertisment.

Agenția Mondială Antidoping (WADA) a contestat decizia ANAD la TAS, iar Comitetul Olimpic și Sportiv Român a solicitat o decizie fermă din partea forurilor internaționale de specialitate până pe data de 25 iulie 2024, înainte de startul întrecerilor olimpice.

TAS a comunicat astăzi ANAD, decizia de a o suspenda pe Florentina Iusco pentru doi ani începând cu 1 februarie 2024.

Toate rezultatele înregistrate de Florentina Iusco din 23 aprilie 2024 până pe 24 iulie 2024 au fost anulate, iar atleta nu va face delasarea la Paris 2024”, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Jocurile Olimpice de la Paris încep vineri, 26 iulie, cu o ceremonie pe râul Sena.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version