Acasă Sport Interviu cu László Diószegi, finanțatorul Sepsi OSK: „Vali Suciu merită o șansă”

Interviu cu László Diószegi, finanțatorul Sepsi OSK: „Vali Suciu merită o șansă”

0

Sepsi OSK trece printr-o perioadă ceva mai tulbure. O serie de meciuri pierdute și încheierea contractului cu antrenorul principal Bernd Stork au adus un freamăt de nemulțumire printre suporteri. Sepsi e antrenată acum interimar de Vali Suciu, cel care a și promovat-o de altfel în Liga I. Finanțatorul echipei ne-a acordat un interviu despre situația actuală.

Covasna45.ro: Sunteți fără antrenor principal, se vehiculează tot felul de nume, sunt speculații… Ce mesaj aveți pentru fanii echipei?

László Diószegi: Mesajul pentru fani este, în primul rând, să fie calmi și să fim uniți. Eu consider că a trebuie să dăm o șansă și tânărului nostru antrenor Vali Suciu. Nu trebuie să uităm că ne-a ajutat în trecut și de vreo trei ani e la Academia noastră, responsabil cu tinerii și copiii. S-a putut vedea că în ultimul timp Academia noastră a făcut un salt uriaș, suntem pe locul 5 în țară ca Academie. Vali are o mare contribuție aici, împreună cu Veres Lóránd.

Covasna45.ro: Și-ar dori Vali Suciu să fie antrenor la echipa mare?

László Diószegi: Ce întrebare! El își dorește de mult! Cred că i-am făcut cea mai mare surpriză când i-am transmis, la jumătate de oră după ce ne-am despărțit de Ben Storck, că el e cel care are în mână și trebuie să țină în frâu echipa mare. A fost foarte surprins, nici nu a putu să spună nimic, practic a amuțit. Eu așa consider, că merită o șansă. I-am zis din start că va fi interimar. Dar… știți cum e în fotbal. Să vedem cum se comportă în următoarele săptămâni sau luni.

Covasna45.ro: S-a vorbit despre anumite conflicte pe care antrenorul Storck le-ar fi avut cu unii jucători…

László Diószegi: Asta a fost cea mai mare minciună care s-a vehiculat în presă. Domnul Storck nu a avut absolut nicio problemă cu niciun jucător. E altceva atunci când jucătorii greșesc. Domnul Storck trebuia să ia o decizie și trebuia să … „pedepsească” jucătorii. Așa este normal, la orice club. Dar nu pot spune că a avut vreun conflict cu vreun jucător, în afară de Ion Gheorghe… cu care a avut o ceartă și după aia nu a mai vrut la echipă. Dar nu putem spune că au fost alte certuri.

Covasna45.ro: Despre Niczuly s-a vorbit…

László Diószegi: Niczuly a avut o problemă cu Niňaj, după meciul pierdut acasă cu Craiova. I-a reproșat că din cauza lui am primit al doilea gol. A fost o altercație, nu pot spune că s-au bătut, au fost niște îmbrânceli. Dar acest lucru e benefic pentru club, pentru că asta înseamnă că celor doi jucători le pasă de rezultat. Pentru că tot ce s-a întâmplat a fost după o înfrângere, nu după o victorie. Normal că antrenorul i-a exclus din lot pe amândoi pentru meciul următor. Numai pentru un singur meci. Și i-a luat banderola de căpitan lui Niczuly. Normal că lui Niczuly i-a căzut rău că i-a luat banderola, dar așa e în fotbal, antrenorii decid pe cine vor căpitan și pe cine nu.

Covasna45.ro: Care e moralul acum în echipă? Vine și meciul cu Botoșani…

László Diószegi: Au fost surprinși și jucătorii că am demis antrenorul. Dar nu l-am demis pentru că m-am trezit eu dimineață și mi-am zis să-l demit… Patru zile am discutat continuu cu toți cei de la club. Am avut mai mult de 20 de discuții, de minim o oră, o oră jumătate. Am mai avut discuții și mai scurte, cu alte persoane, deci în total cam 30. Am vrut să țin cont de opinia tuturor, să iau pulsul. Sincer vă spun… a fost o decizie foarte grea. Din cele 30 de persoane au fost 4 sau 5 care l-au susținut pe Ben Storck și rămânerea lui la echipă.

Covasna45.ro: Se poate spune că Bernd Stork e un tip mai dur? Că înțelegem că nu și-a făcut prea mulți prieteni…

László Diószegi: Dar nici nu trebuie să-și facă. Cred însă că și jucătorii au fost împotriva lui, din cauza celor patru înfrângeri. Poate dacă aveam o victorie și un egal nu s-ar fi ajuns aici. Eu personal pot să spun sincer că am fost unul din cei 5 care ar fi vrut să rămână. Acesta e adevărul, mereu am spus adevărul. Dar pentru mine contează opinia majorității.

Covasna45.ro: Adică e democrație.

László Diószegi: Da, la noi la club e democrație. Poate că dacă nu vorbeam cu nimeni, ar mai fi rămas măcar până la meciul cu Botoșani. Dar asta a fost voința majorității și am urmat-o și eu, fără nicio problemă. Pot să spun că ne-am despărțit prietenește. A înțeles și el că nu e în regulă să pierzi patru meciuri. Și nu numai asta, ci maniera în care am pierdut ultimele trei…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version