Acasă Sport László Diószegi, interviu în presa din Ungaria: „FCSB nu a transferat nici...

László Diószegi, interviu în presa din Ungaria: „FCSB nu a transferat nici acum toți banii pe Ștefănescu”

Patronul Sepsi spune că nu mai are încredere în jucători.

0

Finanțatorul Sepsi OSK, László Diószegi, a acordat un interviu site-ului csakfoci.hu în care vorbește despre mai multe teme. Interesant, el menționează și faptul că nu a primit nici până acum toți banii pe transferul lui Ștefănescu. De altfel, plecarea fotbalistului la FCSB (în luna iunie) i-a lăsat un gust amar și l-a făcut să își piardă încrederea în jucători.

„N-aș mai avea încredere acum în el. Anul trecut, după lungi negocieri, i-am prelungit contractul cu doi ani, deși era clar că se vede la un alt club. Ne spusese că își dorește un transfer în străinătate și că nu se pune absolut deloc problema să ajungă la FCSB. Am avut încredere în ce a zis.

Apoi, FCSB i-a oferit mai mulți bani și a vrut imediat să plece. După ceva vreme, antrenorul Bernd Storck mi-a spus că jucătorul nu mai e cu mintea la antrenamente, așa că m-am gândit că cel mai bine e să-l vindem. Am învățat să nu mai am încredere în jucători.

Doare tare de tot cazul, pentru că am crezut că are atât de multă onoare și credibilitate încât dacă ar vrea să plece în străinătate, așa ar fi. A fost interes și din Bundesliga doi și din divizia secundă franceză, dar au spus că nu se apără foarte bine, așa că nu l-au putut cumpăra. Între timp, de la FCSB revin deja zvonuri că jucătorul nu joacă bine pentru ei. Ceea ce este firesc, pentru că în fiecare săptămână vin acolo jucători noi, mai buni, așa că îi va fi greu să-și consolideze poziția în echipă.

Apropo, aș dori să adaug că în loc de cei 1.310.000 de euro conveniți inițial plus TVA (aproximativ 1,6 milioane de euro), FCSB a transferat doar 700.000 și nu prea ne mai răspund la apeluri. Trebuia să primim întreaga sumă pe 10 iulie, dar au ajuns doar 40 la sută. Sunt convins că restul va ajunge până pe 15 octombrie, pentru că UEFA va verifica cluburile interesate de competiția de cupă europeană, inclusiv pe ei. Dar nici nu este în regulă că banii vin picătură cu picătură și trebuie să cerșești pentru ei”.

Întrebat care a fost „cea mai bună echipă Sepsi” de până acum, Diószegi a menționat perioada lui Cristiano Bergodi, când clubul a obținut cele mai bune rezultate și „a fost cea mai bună echipă. Pe atunci am câștigat două Cupe ale României și o Supercupă”.

„Încă nu suntem cea mai populară echipă din România”

Jurnaliștii maghiari s-au arătat interesați și de aspectul etnic, întrebându-l pe Diószegi în ce măsură mai este prezent antagonismul româno-maghiar în liga I? 

„Să spunem că încă nu suntem cea mai populară echipă din România. Dacă am face un sondaj și întrebarea ar fi Ce echipă ți-ar plăcea cel mai mult să vezi în divizia a doua, am câștiga acel vot.

Dar aș adăuga că publicul larg ne-a acceptat. Nu politizăm, avem însă o alta identitate pe care nu o vom nega niciodată. În drum spre vestiar, sunt pe pereți poze cu – după părerea noastră – cei mai valoroși 11 jucători maghiari. Puskás, Bozsik, Buzánszky, Nyilasi și Détári. Încercăm să creăm o atmosferă de familie, vrem să jucăm fotbal, nu ne-am uitat niciodată la naționalitatea jucătorului. Cert este că nu suntem populari printre ultrași – mă gândesc aici la suporterii Rapid București, FCSB sau Universitatea Cluj. Deși de multe ori aceste cluburi intră în conflict și între ele”.

Interviu integral, AICI.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version